Najava edukacije za učitelje povijesti ŽZH

J.U. Zavod za odgoj i obrazovanje u suradnji s Udruženjem učitelja i nastavnika  povijesti BiH EUROCLIO HIP organizira edukaciju za učitelje povijesti Županije Zapadnohercegovačke, koja će se održati 21. lipnja 2021. godine u Skupštinskoj dvorani (zgrada Vlade Županije Zapadnohercegovačke) u Širokom Brijegu, od 10.00 do 14.00 sati.

Na edukaciji će također biti promocija priručnika za učitelje pod naslovom Univerzalne vrijednosti iz prošlosti za društvo budućnosti, kojim su autori htjeli ponuditi primjere nastavnih aktivnosti u kojima se promoviraju univerzalne vrijednosti mira, jednakosti, suradnje, slobode, ravnopravnosti, odgovornosti i života. Priručnik je nastao na osnovu dokumenta Alternativni kurikulum za povijest u Bosni i Hercegovini – doprinos promoviranju humanizma u nastavi povijesti i suočavanju s bosanskohercegovačkim kontroverzama koji je isti autorski tim priredio tijekom 2019. godine s ciljem doprinosa unaprjeđenju nastave povijesti u Bosni i Hercegovini. 

Voditeljice edukacije su dr. sc. Marija Naletilić, Melisa Forić Plasto, predsjednica EUROCLIO HIP i Bojana Dujković Blagojević.

 

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com