Održani seminari za učitelje razredne nastave te učitelje i nastavnike matematike, fizike i engleskog jezika

Seminar za učitelje razredne nastave te učitelje i nastavnike matematike, fizike i engleskog jezika održan je 17. lipnja 2019. godine u zgradi Druge osnovne škole u Širokom Brijegu te 18. lipnja 2019. godine u zgradi Gimnazije Livno. Organizatori seminara bili su Zavod za odgoj i obrazovanje i Naklada ALFA.

Predavanje za učitelje razredne nastave pod nazivom "Znanost vruće čokolade" održala je dr.sc. Mila Bulić. Ono je služilo kao presjek postojećih sadržaja o energiji u Nastavnom planu koji je trebao ponuditi smjernice za ostvarivanje traženih ishoda prema Kurikulumu nastave prirode i društva. Tijekom predavanja izvedeno je i nekoliko pokusa koje učitelji mogu izvesti u svojim razredima, a koji će učenicima pomoći pri boljem konceptualnom razumijevanju pojma energije.

Tema radionice za učitelje i nastavnike engleskog jezika nosila je naziv "Digital storytelling", a radionicu je održala Ivana Bokavšek. Kroz predavanje se govorilo o važnosti razvijanja komunikacijskih vještina u pripremi za radne izazove u budućnosti. Kroz praktičan primjer istaknuta je važnost kvalitetne pripreme i motivacije učenika za govornu interakciju. Pri tome učitelj preuzima ulogu motivatora, promatrača te voditelja govorne interakcije i izvedbe dok istovremeno učenici na sebe preuzimaju najveći dio same interakcije što ih smješta u centar nastavnog procesa.

Nastavnik Ivo Pejdo je u svom predavanju pod nazivom "Korištenje digitalnih alata u nastavi matematike" podijelio svoje bogato iskustvo korištenja digitalnih alata u nastavi matematike, koristeći 6. razred devetogodišnje osnovne škole kao glavni primjer. 

Zahvaljujemo se svim učiteljima i nastavnicima iz obje županije na velikom odazivu, a posebno se zahvaljujemo uvaženim predavačima koji su se potrudili uspješno prenijeti svoje znanje i iskustvo na sudionike radionica.

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefaks: 039/ 704-915
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno
Telefon: 063 / 524 533

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2020 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.