Ravnateljica Zavoda sudjelovala na Stručnom skupu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala je stručni skup s temom "Upravljanje promjenama u srednjoškolskoj ustanovi" koji se održao od 21. do 23. listopada 2019. godine u Hotelu Alga u Tučepima. Na stručnom skupu analizirao se položaj učitelja i ravnatelja, kao i načine kako ih mogu unaprijediti. Utvrđeno je da položaj učitelja, odnosno njihova statusa u društvu ovisi o četiri komponente, jedna od njih su plaće, potom prepoznavanje i nagrađivanje najboljih, kompetencije, te okruženje u kojem se nastava provodi i sigurnost u školama.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Udruge Suzane Hitrec, ministrica Blaženka Divjak održala je predavanje na temu “ Izazovi srednjoškolskog obrazovanja u RH ili kako prihvatiti promjene”.

Ministrica Divjak rekla je da je u reformske procese, točnije u provedbu kurikularne reforme uloženo dvije milijarde kuna od čega je 80 posto novaca iz europskih fondova zahvaljujući kojem su imali priliku platiti edukaciju nastavnika, opremanje škola i materijala koji su im za to bili potrebni.

Na skupu se govorilo o ulozi komunikacije i odnosa s javnošću u upravljanju promjenama, o tome što školske sustave čini učinkovitima, o aktualnostima iz Agencije za mobilnost i programe EU, Agencije za strukovni odgoj i obrazovanje i mnogim drugim zanimljivim temama.

Posebna gošća Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja bila je ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak. U svom obraćanju ravnateljica Zavoda pohvalila je dobru organiziranost Udruge koja je na ovom susretu okupila preko 300 sudionika te je istakla važnost povezivanja ravnatelja iz Hrvatske sa ravnateljima u BiH, kako bi mogli zajednički sudjelovati u projektima i organizirati zajedničke edukacije na kojima će uz stručno usavršavanje razmjenjivati iskustva u radu.

ssss3ss2

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefaks: 039/ 704-915
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno
Telefon: 063 / 524 533

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2020 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.