Održani stručni aktivi za učitelje i nastavnike fizike i tehničke kulture ŽZH

Dana 29. lipnja i 30. lipnja 2021. godine u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu održani su stručni aktivi za učitelje i nastavnike fizike i tehničke kulture i Županije Zapadnohercegovačke Voditeljica stručnog aktiva je dr. sc. Jelica Galić, vanjska suradnica/savjetnica Zavoda za tehničku kulturu i fiziku.

Sudionicima je prezentiran sadržaj predavanja o ulozi tehničke kulture i fizike u nastavnom procesu, nakon čega je slijedila rasprava. Sudionici su postavljali pitanja i predlagali ono što smatraju neophodnim za kvalitetno održavanje nastave tehničke kulture i fizike u osnovnim, odnosno srednjim školama. Zbog racionalne i ciljane usmjerenosti na aktivnosti koje bi mogle pozitivno utjecati na nastavu navedenih predmeta i na ishode te nastave, nužno je sagledati sve okolnosti i uvjete u kojima se ova nastava izvodi.

Nakon rasprave zaključeno je da kabineti tehničke kulture nisu dovoljno dobro opremljeni ili ih uopće nema u školi, kakvoća nastave tehničke kulture, kao preduvjet uspješnog profesionalnog obrazovanja, iznimno je važna za razvoj gospodarstva i zajednice, dok su kompetencije koje se stječu u tehničkom odgoju i obrazovanje važne za svaki posao današnjice.

Smatraju da je nastava tehničke kulture u osnovnoj školi, kao neizostavna komponenta kurikuluma osnovnoškolske nastave, iznimno važna karika u odgoju i obrazovanju učenika, koja može presudno utjecati na uspješnost njihovog budućeg profesionalnog razvoja i obrazovanja.

 

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com