Održana prezentacija projekta "Procjena digitalne zrelosti škola"

U četvrtak, 31. ožujka 2022. godine, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je prezentacija projekta Procjena digitalne zrelosti škola u organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje i IT Centra Sveučilišta u Mostaru – SUMIT. Prezentaciju su vodile predstavnice Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, voditeljica procesa Digitalna zrelost škola u školama u Republici Hrvatskoj, Dragana Kupres i ekspert procesa Jasna Tingle.

                           carnet1

Prezentaciji su prisustvovali ravnatelji i SUMIT koordinatori osnovnih i srednjih škola i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Na početku su se prigodnim riječima prisutnima obratili ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje, Jadranka Bošnjak, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru, Tomislav Volarić, ravnatelj Zavoda za školstvo Mostar, Željko Ćorić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Gordana Nakić te Juraj Bilić, zamjenik ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET.

          carnet

Voditeljica procesa Digitalna zrelost škola u školama u Republici Hrvatskoj, Dragana Kupres prisutnima je predstavila okvir digitalne zrelosti (planiranje, upravljanje i vođenje; digitalne tehnologije u učenju i poučavanju; razvoj digitalnih kompetencija; digitalna kultura i infrastrukturu), kao i sami sustav i važnost digitalne zrelosti za pojedinu školu.

Ekspert procesa Jasna Tingle prisutnima je približila primjenu digitalnih tehnologija u učenju i poučavanju.

Digitalna zrelost škola ima sve veći značaj u današnjem modernom svijetu, a podrazumijeva opremljenost učionica, kabineta, djelatnika i učenika koji posjeduju IKT – opremu.

                    carnet3

                    carnet4

                    carnet5

                    carnet2

                    carnet6

                    carnet7

                    carnet8

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com