Održano IX. županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći

U utorak je u krugu Osnovne škole Biograci u Širokom Brijegu održano XI. županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke, u organizaciji Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, a pod pokroviteljstvom Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Grada Širokog Brijega.

Na samom početku, a tijekom vremena izolacije za natjecateljske ekipe održano je predavanje za oko 150 učenika Osnovne škole Biograci te natjecatelja, izuzev glumaca i šminkera koji su vrijedno pripremali ozljede na poligonima. Predavanje na temu „Socijalni odnosi i rizici za različite oblike nasilnog ponašanja među djecom“ su održale studentice diplomskog studija Psihologije, Marija Bago i Jelena Jurišić, koje volontiraju u Savjetovalištu za studente Sveučilišta u Mostaru pod supervizijom voditeljice Savjetovališta prof. dr. sc. Kristine Sesar sa Studija psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Posebno smo zahvalni cijenjenim gostima koji su uveličali svečanost otvorenja XI. Županijskog natjecanja, a među njima su ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje gđa Jadranka Bošnjak, izaslanik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Josip Primorac, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH dr. Drago Martinović, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka, pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu Željko Vukoja, predstavnik Gradske službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Širokog Brijega Josip Mikulić, ravnatelji osnovnih i srednjih škola te mnogi drugi predstavnici institucija i organizacija. Posebnu zahvalu dugujmo i pripadnicima Profesionalne vatrogasne postrojbe – PVP Široki Brijeg koji su nam pomogli realistično simulirati požar.

 Nakon nastupa i zbrajanja ocjenjivačkih listi 15 sudaca, Povjerenstvo za bodovanje objavilo je rezultate:

U kategoriji pomladak (osnovne škole):

1. mjesto – Osnovna škola Kočerin, Široki Brijeg (756 bodova)

2. mjesto – Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude (727 bodova)

U kategoriji mladež (srednje škole):

1. mjesto – Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg (835 bodova)

2. mjesto – Srednja škola A.B. Šimića Grude (761 bod)

Na ovogodišnjem federalnom natjecanju, našu Županiju Zapadnohercegovačku predstavljat će Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg u kategoriji mladež te Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude u kategoriji podmladak, s obzirom na to da ekipa Osnovne škole Kočerin putuje na školsku ekskurziju u Crnu Goru.

Nakon objave rezultata, učenici i nastavnici su nastavili druženje, koje je omogućeno zahvaljujući podršci Vlade ŽZH, Grada Širokog Brijega te Juicy group.

Fotografije možete pronaći na poveznici.

 

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com