Održano stručno predavanje za učitelje, nastavnike i stručne suradnike ŽZH naziva "Rješavanje sukoba među učenicima"

U petak 26. svibnja 2023. godine, u organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje održano je stručno predavanje za učitelje, nastavnike i stručne suradnike Županije Zapadnohercegovačke naziva "Rješavanje sukoba među učenicima". Predavanje je zbog velike zainteresiranosti održano u dva termina, a vodio ga je g. Mario Brkić, školski psiholog.

brkic2222

Predavač je prisutnima približio uvjerenja u korijenu svakog ljudskog ponašanja, pa tako i u sukobima. Analizirana je uloga roditeljskih stilova odgoja, kako bi se dobio uvid u to koji stilovi pridonose, a koji usporavaju djecu u stjecanju potrebnih vještina za nadilaženje sukoba. Apostrofirani su sukobi među djecom u virtualnom svijetu koji utječu na njihove odnose unutar škole i na koji način ih prevenirati, te koja je uloga škole u obrazovanju djece i njihovih roditelja o sigurnom i primjerenom korištenju interneta.

brkic2

Predavanje je bilo prožeto primjerima iz prakse, na temelju čega se otvorio prostor za diskusiju među polaznicima. Propitivana je efikasnost sustava i nužnost uključenja svih institucija koja se bave odgojem djece kako bi ishod bio ostvaren. 

brkic

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com