Održan Stručni aktiv učitelja i nastavnika fizike

Aktiv učitelja i nastavnika fizike osnovnih i srednjih škola ŽZH održan je 23. listopada 2020. godine u zgradi Vlade ŽZH pod vodstvom dr. sc. Slavice Brkić, vanjske suradnice/savjetnice Zavoda.

U doba pandemije, kad je jedan dio učenika u školi, a jedan nastavu prati putem raznih online platformi, sažimanje programa je imperativ svakog nastavnika pa tako i nastavnika fizike.

Nastava fizike se može sažimati po principu egzemplarnosti po pravilima: pravilo fuzioniranja po analogiji, pravilo parcijalnog informiranja i pravilo funkcionalnog algoritma.

Preko noći se moralo suočiti s nastavom na daljinu za koju nisu bili spremni ni učenici, a ni nastavnici. Javljali su se mnogi problemi koji su ometali koliko-toliko normalan nastavni proces. Prema mišljenju učitelja i nastavnika, u slučaju da se potpuna online nastava mora nastaviti, optimalno rješenje su virtualne učionice. Uvijek prisutan problem nastave fizike je nedostatak minimalne opreme koja će omogućiti izvođenje pokusa iz odabranih poglavlja. 

slavica 1slavica 2

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com