Održana pilot-obuka mentora praktične nastave u tvrtkama u ŽZH

Pilot-obuka mentora praktične nastave u tvrtkama u Županiji Zapadnohercegovačkoj u organizaciji Fondacije Helvetas Moja Budućnost i Zavoda za odgoj i obrazovanje, održana je od 30. studenoga do 2. prosinca 2020. godine u Hotelu Park u Širokom Brijegu te 3. i 4. prosinca 2020. godine online putem, kada je obuka završena. 

Tijekom pilot-obuke mentora praktične nastave učenika strukovnih škola u poslovnim subjektima u Županiji Zapadnohercegovačkoj, fokus je na interaktivnom radu i vježbama kroz koje sudionici dolaze do odgovora na pitanja kao što su vještine za postizanje uspjeha na radnom mjestu, kritičkog mišljenja i kako učenici net generacija stječu znanja. Na radionicama su obrađena moguća rješenja problema u radu sa adolescentima te neophodnost mentorske podrške razvoju motivacije i timskom radu.

Također, sudionici su imali prigodu pobliže se upoznati s planiranjem praktične nastave, organiziranjem i realizacijom rada u poduzeću te praćenjem postignuća učenika. Kroz brojne vježbe sudionici će moći planirati rad s učenicina na dnevnoj i mjesečnoj razini, primjenjivati različite metode i oblike rada u praktičnoj nastavi, pratiti rad i postignuća učenika te predložiti ocjenu.

Obuku su održali treneri: Enisa Gološ, Amela Medar, Gracijela Marijanović i Boris Krešić.

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno
Telefon: 063 / 524 533

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2021 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.