Dodjela certifikata mentorima praktične nastave u ŽZH

U četvrtak, 10. prosinca 2020. godine održana je svečanost dodjele certifikata polaznicima pilot-obuke mentora praktične nastave u tvrtkama u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Program obuke prati Vodič za obuku mentora praktične nastave dopunjen vježbama koje su proizašle kao potreba nakon DACUM radionice za mentore praktične nastave održane 5. studenoga 2020. godine. Ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak, zahvalila je svim sudionicima obuke kao i vlasnicima tvrtki koji su prepoznali važnost obuke mentora.

Ravnateljica je naglasila da je neophodno snažnije uključivanje privrednika u sustav strukovnog obrazovanja, kao i dodatna stručna usavršavanja mentora jer je učenicima za stjecanje svih potrebnih kompetencija potrebnih za rad u struci neophodna kvalitetna praktična nastava. Provođenje praktične nastave treba povjeriti obrazovanim i osposobljenim mentorima, a ova obuka jedan je od koraka ka postizanju tog cilja.

Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, u svom obraćanju je istaknuo da međusobna povezanost sustava obrazovanja i gospodarstva niti u jednom području nije tako vidljiva kao u području strukovnog obrazovanja te da trebamo razvijati strukovno obrazovanje i osposobljavanje koje će biti usmjereno na kvalitetu i učinkovitost. Učenje temeljeno na radu omogućava lakše usvajanje znanja i vještina u strukovnom obrazovanju i rezultira usklađenošću s potrebama tržišta rada i boljom zapošljivošću mladih.

Ispred Helvetasa, prisutnima se obratio projektni menadžer Sven Dominković i zahvalio svim sudionicima obuke. Istaknuo je da treba aktivno raditi na unaprjeđenju komunikacije između javnog i privatnog sektora i omogućiti uvođenje efikasnije praktične nastave kao neizbježnog elementa tijekom srednjeg stručnog obrazovanja.

Voditelji obuke prezentirali su provedeni program obuke, nakon čega je uslijedila dodjela certifikata i prigodni domjenak.

Dodjela 1Dodjela 2Dodjela 3Dodjela 4Dodjela 5Dodjela 6dodjela 7dodjela 8

 

 

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno
Telefon: 063 / 524 533

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2021 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.