Pilot projekt Sumit dnevnik krenuo s radom

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje održana je edukacija za koordinatore i profesore informatike iz škola koje kreću s pilot projektom SUMIT dnevnika. Edukaciju su online putem pratili koordinatori iz 22 škole koje sudjeluju u pilot projektu.Na radionici su obrađene teme organizacije rasporeda nastave, pregled odjeljenja, evidencija nastave i izostanaka.

SUMIT dnevnik je mrežna aplikacija kojoj mogu pristupiti roditelji učenika onih škola koje koriste dnevnik u tekućoj školskoj godini. Putem aplikacije roditelji imaju uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u SUMIT dnevnik. Predmetni nastavnici mogu vidjeti isključivo podatke za svoje predmete, razrednici imaju pristup svim podacima učenika u njihovom razredu dok ravnatelju aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda.

Glavna uloga SUMIT dnevnika je smanjiti mogućnosti neovlaštenog unosa, krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige te SUMIT dnevnik značajno smanjuje višestruki unos istih podataka. Iz SUMIT matice prenose se osobni podaci učenika te informacije o programu i razrednome odjelu u koji je učenik upisan. Na kraju školske godine iz dnevnika u maticu prenose se predmeti, ocjene, ispiti, izostanci, pedagoške mjere i vladanje učenika.

Popis škola koje sudjeluju u pilot projektu možete vidjeti na poveznici https://skole.sum.ba/dnevnik

fastly:slika2_1612456223_49

 

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno
Telefon: 063 / 524 533

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2021 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.