Održan treći modul obuke "Servisno-Učenje"

U Širokom Brijegu, dana 11. veljače 2021. godine proveden je treći modul obuke u sklopu projekta „Širenje metodologije Servisnog-Učenja“s ciljem povećanja kvalitete nastave i učenja i davanja na značaju esencijalnim promjenama u obrazovanju tj. promjenama kod prosvjetnih djelatnika kako bi razumjeli holistički razvoj i rast mladih ljudi te razvijali funkcionalna znanja i vještine kao i snažan osjećaj za zajednicu u kojoj žive. Metodologija Servisnog-Učenja je forma nastave u kojoj se kombinira učenje u školi i učenje u zajednici, koju razvijaju, provode i evaluiraju učenici, a uz koordiniranje nastavnog osoblja. To će imati veliki utjecaj na učenike jer će biti vrlo aktivni u procesu implementacije svih koraka Servisnog-Učenja i osigurati da učenici koriste ono što su naučili u učionici, tj. da primjenjuju znanja i vještine razvijajući tako osjećaj pripadnosti i vrijednosti. Projekt provode Zavod za odgoj i obrazovanje i Međunarodno udruženje „Interaktivne otvorene škole“(MIOS).
U projekt je uključeno 15 škola iz Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije. Nakon prezentacije projekta za nove sudionike pristupilo se analizi projektnih prijedloga s ciljem njihovog poboljšanja i prilagodbi novim uvjetima prouzrokovanih pandemijom Covida 19.
Za prosvjetne djelatnike iz Hercegbosanske županije koji sudjeluju u ovom projektu, treći modul obuke održat će se 12. veljače 2021. godine u Livnu (Gimnazija Livno).
 
 

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno
Telefon: 063 / 524 533

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2021 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.