Održana edukativna radionica pod nazivom "Značaj kulturno povijesne i prirodne baštine u ŽZH"

Dana 6. travnja 2021. godine održana je edukativna radionica „Značaj kulturno-povijesne i prirodne baštine u ŽZH“ za učitelje razredne nastave u ŽZH, te 7. travnja 2021. godine za učitelje i nastavnike povijesti i geografije u ŽZH, u organizaciji J.U. Zavod za odgoj i obrazovanje.

Voditeljica radionice bila je Maja Soldo, mag. arch.

Buđenje svijesti o važnosti zaštite kulturno-povijesne baštine primarni je cilj institucija koje se bave zaštitom kulturno-povijesne i prirodne baštine uz multidisciplinarni pristup i suradnju između obrazovnih, znanstvenih i turističkih ustanova. Već od 1. razreda osnovne škole, nastavni program “Moja okolina (okružje)” pruža mogućnost upoznavanja djece s njihovom okolinom u kojoj su sastavni dijelovi kulturno-povijesna i prirodna baština koja ih okružuje. Prirodna dječja znatiželja, želja za usvajanjem novih saznanja o nečemu što nas okružuje svakako predstavlja izazov za sve nas. Zanimljiv sadržaj prilagođen njihovom uzrastu potrebno je razraditi uz zajedničku suradnju u svrhu odabira atraktivnih lokaliteta za učenike i načina educiranja.

Na radionici su obrađeni lokaliteti od značaja za Županiju Zapadnohercegovačku od kulturno-povijesnih dobara do spomenika prirodne baštine, koji su na kraju kroz praktični dio uz zajedničku suradnju postali dio ponude potencijalnih jednodnevnih školskih izleta kroz općine/gradove Županije. Svi sudionici dali su svoj doprinos aktivnim sudjelovanjem tijekom cijele radionice.

Mi smo oni koji svojim ponašanjem čuvamo za naše generacije baštinu koju smo primili kao čuvari u nasljedstvo, a kako bismo je njegovali i čuvali, moramo ulagati u obrazovanje naših najmlađih.

zavodzavod 1zavod 2

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2021 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.