Započela trodnevna edukacija pod nazivom "Izrada projekata za EU fondove"

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje i Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za Europske integracije danas je u Širokom Brijegu započela trodnevna edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika osnovnih i srednjih škola, djelatnika Zavoda za odgoj i obrazovanje i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke za planiranje i pisanje projekata. U ova tri dana sudionici edukacije će se upoznati s praktičnom pripremom prijedloga projekata za EU fondove.

edueu5

edueu3

Ravnatelj ureda za Europske integracije Ivan Jurilj u svom obraćanju istaknuo je važnost educiranja i osposobljavanja djelatnika svih ustanova za pisanje projekata. Naglasio je kako je Ured za europske integracije, zajedno sa Zavodom odlučio intenzivnije krenuti u edukacije u svezi pisanja projekata te je ovo prva edukacija u nizu, namijenjena upravo odgojno-obrazovnim djelatnicima. Istaknuo je kako se u obrazovanju događaju mnoge pozitivne promjene: pokrenut je proces izrade strategije razvoja obrazovanja, kao i proces digitalizacije škola Županije Zapadnohercegovačke te kurikulska reforma. Jedan od ciljeva edukacije je također povezivanje sudionika međusobno, s trenerom, Uredom i Zavodom, jer je međusobna suradnja i podrška važan segment razrade projektne ideje u projektnu aplikaciju.

Trener Ilija Papac istaknuo je da je cilj programa edukacije upoznati sudionike sa: programiranjem EU pomoći i fazama projektnog ciklusa, potencijalnim programima, koracima koji prethode izradi projekta, izradom matrice logičkog okvira, formuliranjem projekta, planiranjem sredstava (inputi i proračun) i provedbenim aktivnostima projekta. Sudionici edukacije za izradu projektnih prijedloga savladat će osnovne pojmove EU programa (prihvatljivost, prioriteti, indikatori, relevantnost, održivost i drugo) te se upoznati s čestim problemima i greškama koje se pojavljuju u pripremi projektne dokumentacije i provođenju projekata.

edueu2

Ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak zahvalila je Uredu za Europske integracije na pomoći u organiziranju edukacije i izjavila da je ovo tek jedna u nizu ovakvih obuka kojima će se osnažiti i unaprijediti znanja i vještine  predstavnika odgojno-obrazovnih ustanova za pisanje projekata.

edueu4

edueu1

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2021 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.