Završena realizacija projekta pod nazivom "Opremanje kabineta tehničke kulture na području Županije Zapadnohercegovačke"

Zavod za odgoj i obrazovanje proveo je projekt pod nazivom Opremanje kabineta tehničke kulture na području Županije Zapadnohercegovačke. U izradi projekta sudjelovali su učitelji tehničke kulture, Mate Ćuk i Toni Tomas. Projekt je apliciran na natječaj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te su kroz isti osigurana sredstva za nabavu 3D printera.

printeri1

printeri

Kroz ovaj vrijedni projekt, učitelji tehničke kulture i Zavod imaju za cilj osposobiti učenike za praktično i kreativno primjenjivanje stečenih IT vještina, samostalan rad te razvijanje logičkog razmišljanja, na osnovu kojeg su učenici sposobni donijeti vlastiti zaključak pri rješavanju složenijih problema. Donacija će uvelike doprinijeti unaprjeđenju informatičke pismenosti kod učenika, što bi u konačnici značilo, uvjet za njihovo uspješno napredovanje u daljnjem školovanju, društvenom razvoju, otklanjanje informatičkog i ekonomskog jaza u odnosu na druge, naprednije države i tako im pružiti znatno lakši napredak u njihovoj budućoj karijeri. 

printer3

Zavod zajedno s učiteljima tehničke kulture i školama zahvaljuje Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske što su prepoznali ovaj projekt, te što godinama na različite načine svojim programima potpore sufinanciraju odgojno-obrazovne ustanove i na taj način doprinose unaprjeđenju obrazovanja i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini i jačanju njihovog položaja.

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno
Telefon: 063 / 524 533

Email: polivno.zzoo@gmail.com

©2021 Javna ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje.