U Splitu održan IV. ciklus obuka za implementaciju kurikula

Dana 13. svibnja 2023. godine u Splitu, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske održan je IV. ciklus obuka za implementaciju kurikula. Obuka je bila posvećena upoznavanju s radom centara izvrsnosti u Hrvatskoj, a sudjelovali su ravnatelji škola s područja Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Županije Središnja Bosna. Jednodnevnoj obuci nazočili su i gđa Jadranka Bošnjak, ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, te g. Mario Mikulić, pomoćnik ministrice Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Na početku susreta, prisutnima se obratio viši savjetnik, g. Vlade Matas, predstojnik splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje RH, te predstavio tijek obuke, a u radnom dijelu susreta predavanje o radu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije naziva Suvremeni model podrške u radu s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima održao je g. Ivica Zelić, ravnatelj CI SDŽ i gđa Ana Majić, stručna suradnica – psihologinja u CI SDŽ.

WhatsApp Image 2023 05 14 at 10.22.55

WhatsApp Image 2023 05 14 at 10.23.19

Sudionici su na predavanju mogli čuti o teorijskim polazištima i osnovama rada CI SDŽ, te modelima identifikacije, podrške i razvoja darovitih i visokomotiviranih učenika, kao skupine učenika koja također zahtijeva poseban pristup, metode rada i načine na koje će razviti i steći maksimalnu razinu svojih mogućnosti, te svoju darovitost cjeloživotno nadograđivati i razvijati. Sudionici su upoznati i s programima i projektima CI SDŽ koji su u provedbi.WhatsApp Image 2023 05 13 at 23.55.40

Na samom  kraju susreta, sudionici su zajedno s domaćinima obišli prostorije Centra izvrsnosti prirodoslovlja u Prirodoslovnoj školi Split.

Ovo je posljednji ciklus obuka za implementaciju kurikula u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske koje su prošli ravnatelji, učitelji i nastavnici iz pet županija potpisnica Sporazuma o suradnji, te ovim putem zahvaljujemo Agenciji na angažmanu i podršci koju su pružili, te na taj način pomogli da kurikulska reforma u županijama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku bude još temeljitija i bogatija za znanja i iskustva koje su s nama podijelili.

WhatsApp Image 2023 05 13 at 23.55.47

Središnji ured u Širokom Brijegu

Stjepana Radića 37 b,
88 220 Široki Brijeg
Telefon: 039 704 915
Mob.: 063 260 717
Email: info@zavod-zzoo.com

 

Područni ured Zavoda u Livnu

Stjepana II. Kotromanića,
80101  Livno

Email: polivno.zzoo@gmail.com